Publicerad i Biverkningar, Jobbet, Människor

Lymfödem, pigghet och livet

img_20180417_110803828910833.jpg

Jag glömde min strumpa idag och det gör mig orolig. Dumt egentligen för fysioterapeuten har sagt att hon skulle vilja att jag började att fuska med strumpan lite. Mitt lymfödem är rätt så blygsamt och jag ingår i en studie där man tittar på om även patienter med mindre ödem blir hjälpta av en armstrumpa.

Själv kan jag inte ens se någon skillnad men fysioterapeuten ser det med blotta ögat och mätningar visar att armen är mer svullen än den andra.

https://www.cancerfonden.se/artiklar/tips-for-dig-med-lymfodem

Däremot läste jag några artiklar tidigare om lymfödem som blev värre efter strålning så nu är jag skiträdd att missa strumpan. Det var ju inte meningen riktigt.

http://blogg.karinbjorkegrenjones.se/2015/12/17/fajt-mot-lymfodem/

Jajajaja, det känns ok iallafall. Jag har fortfarande ingen känsel i underarmen eller i armhålan men det är inget jag tänker på.

Annars är jag pigg. Går på kurs och åker sedan efter en heldags kurs till jobbet fast det ska jag INTE göra imorgon för då ska jag städa hemma. Har sagt upp städfirman eftersom jag är så pass pigg och aktiv numera.

Tänkte idag när jag körde spårvagn att det bara är en vecka sedan jag slutade med min cancerbehandling. Det är lite svårt att fatta. Om jag inte blev påmind när jag ser frisyren i spegeln så skulle jag nog glömma att jag haft cancer. Vad är det ens att komma ihåg?

Fast det sved lite när en chef på det företag där jag går kurs tittade på mig och sa att jag ser lite manlig ut i mitt hår HALLÅ JAG VALDE INTE ATT SE UT SÅ HÄR.  HÅLL KÄFTEN. Det sa jag inte men jag tänkte det. Okänsligt av en person som vet. Fast jag har inget emot att se ut så här. Jag har däremot något emot personer som inte kan tänka.

Har gått ner några gram i vikt hahahaha. I den här takten lär jag ha normalt BMI till när jag fyller 76 😀

Överviktig och manlig med ett litet lymfödem. Det är jag det.

img_20180418_1811481674161143.jpg

Annonser

Författare:

"vart du än går är du där"

17 reaktioner till “Lymfödem, pigghet och livet

 1. Man blir som trött på folks raka ”ärlighet”. Håll käften eller ljug!
  Eller som Morrits kollega sa en gång ”vad alla andra än säger så tycker i alla fall JAG att du är snygg i håret” 😁

  Gilla

 2. Skitsnyggt! (Ser ut som mig 😷). Färgen är rätt cool, vore helt ok om det hade varit valfritt. Tristessen för mig ligger främst i vad frillan och färgen beror på……. inte själva looken i sig. Personligen tycker jag kort hår är rätt kvinnligt, så jag delar inte chefens åsikt. Verkar som den tidiga uppstigningen gick bra. Endast 6864 idag men för en vecka sedan tyckte jag det var mycket. Det går framåt. Sängdags. Hoppas det blir lika varmt och härligt som idag. Spenderade mesta tiden inne men det var varmt när jag knatade runt ikväll åxå. Ser fram emot lite rejäl rörelse imorgon. Ny dag imorgon. Nya möjligheter.

  Gilla

  1. Jag ska färga det i juni när jag går till frossan för att testa. Får se hur det blir.
   Jag har inte gått mina steg men insåg att det skulle bli så den här veckan. Ibland kommer livet imellan. Har kört lite Jin yoga om kvällarna iaf

   Gilla

    1. Vet inte. Salongen där jag beställt tid specialiserar sig på färg. Brukar kolla deras bilder på Instagram. Folk Stockholm heter dom. Kanske ljusrosa? 😊

     Gilla

  1. Tack. Håret är ju som det är och jag är glad att det växer som gräs 😊
   Jag körde i 16 år på heltid innan jag bytte jobb och blev tjänsteman men har efter det kört i jobbet fast inte trafikanter på linjen utan mer för att prova signalsysten. Var tvungen att gå en kurs för att få göra det igen. Stockholm är galet vackert klockan fem en soldisig morgon

   Liked by 1 person

   1. Ja det ser verkligen tjockt och fint ut. Håret.
    Tror alldeles säkert det är fint i morgonstund också. Innan staden riktigt vaknat. Min lilla stad Landskrona och Helsingborg där jag bodde innan, är också väldigt vackert vart och ett på sitt vis. Nu blev jag faktiskt sugen på att gå ut fast klockan bara är 07 och jag har knappt sovit. ☀️

    Liked by 1 person

 3. Du har fått tillbaka ditt hår fort. Bedrövligt det här med den opererade armen, tycker även att min arm blivit större. Gör mina träningar oftare. Alla dessa efterdyningar efter strålningen. Men vi får vara glada att vården är så bra som den är idag. Väntar på att de skall få en kvinnlig doktor till VC när jag skall dit för blodprover/undersökning för högtrycksmediciner nästa månad.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s