Publicerad i Efter C, Hurra!, Människor, Rehab Mösseberg

Att träffa rehabgruppen!

Det  var bästa dagen på länge!

Den guidade visningen på Hallwylska skapade ett behov av att gå dit fler gånger på visning. Att ”bara” gå och titta på samlingarna hade tråkat ut mig erkänner jag men att höra någon berätta om Wilhelminas och Walthers liv var något helt annorlunda och att få besöka de mer privata delarna i palatset. Rekommenderas varmt!

Efteråt gick vi till hotell Nobis där vi tog ett glas vin och pratade. Vi blev åtta stycken och det innebär åtta olika erfarenheter av att ha haft BC. En gemensam sak var dock tröttheten.  Kvällströttheten även om vi tycker att just ”kväll” kan vara olika tider 😉

En kvinna hade fått ett rejält lymfödem efter ett år (utan antydan tidigare) och armen och handryggen var svullna, en hade gjort en nyrekonstruktion av brösten då direktrekonstruktionen som gjordes vid operationen blev inkapslad under strålningen, en väntade på hennes diep lamdå, en hade inga större besvär, de flesta av oss märkte skillnad i humör som nedstämdhet/humörsvängningar/ledsamhet osv, några hade krulligt hår och andra rakt – ni fattar. Olika upplevelser som vi kunde dela med oss av.

Efter så tog vi tunnelbanan till Sangria vid St Eriksplan och käkade tapas och avslutade sedan kvällen på Grappa med en drink.

Väldigt trevligt. Det har varit den stora behållningen av rehabresan till Falköping – alla trevliga kvinnor som var de där underbara majveckorna då naturen exploderade. Och vi vet att även om vi är färdigbehandlade så blir livet aldrig som förr. Det är inte bara så att vi ”överlevde” utan det förändrade livet och oss. För alltid.

Författare:

"vart du än går är du där"

20 reaktioner till “Att träffa rehabgruppen!

 1. Vad roligt att det blev så bra, hela kvällen! Och fint att få dela erfarenheter med andra. Mkt värdefull punkt på ”må bra listan” tror jag. Själv hade jag en stillasittardag, fick en del jobb gjort medans barnen hade läxor och sedan avslut med sista avsnitten säsong 3 outlander til alldeles för sent klockslag. Vi har formligen slukat serien och nu är det roliga över. Stora tjejen blivit inspirerad och vill åka till Scottland och Irland i sommar. Känner igen det där med kvällströttheten, och den vanliga (bristen på ork). Tänkte på det igår när jag blev trött av att duscha…….. 😩!!Kan få lite ledsenhetstankar när sånt ställs framför näsan på en, eller när det är så påtagligt att fötterna inte känns, eller andra krämpor, men så kommer det en kakbuffe eller något annat mumsigt, mentalt eller på andra sätt och det är ganska OK igen. Idag verkar bli en härlig dag. Ska försöka få lite till jobb gjort, laga lite ordentligt med mat så det blir lådor och i den bästa av världar få till lite motion.

  Gilla

 2. Absolut, tröstätning, mental eller verklig är en underskattad stämningshöjare! Så kul att du gillade Hallwylska! Jag gillade åxå berättandet och sedan vandra omkring och drömma lite. Ganska länge sedan nu vi var där. Kanske dags att gå igen. Finns ju så mkt fantastiskt att gå på i Sthlm. Har en väninna som i många många års tid radat upp s.k. morötter för att klara humöret. Jag har på ett sätt greppat begreppet på ett annat sätt inte, jag har väl varit för nöjd antar jag. Väninnan hade lite besvär med nestämdhet, åt lite medicin & sisådär, en del krämpor. Jag tror att jag åxå ska börja rada upp morötter och kakbufeer som stämningshöjare.

  Gilla

   1. Dom är bra morötterna. Veckans rat race har börjat. Uppe sedan kl 5. Stupade i säng igår strax efter 21. Ingen morot i sikte på ett tag SUCK. Måste funder på om jag kan hitta någon för att hålla humöret uppe:)

    Gilla

    1. Jag ser Hongkong framför mig och alla sköna vandringsstråk där och att jag ska äta allt som staden erbjuder – utom hundkött 😉
     Jag botoxade pannan förra veckan, det var en morot. ok, att jag är klimakteriearg men argarynkan behövde botoxas bort. Det behövs lite ytlighet i allt det tunga.

     Gilla

     1. Jag funderar åxå på ett och annat ingrepp. Blev rätt åldrad av behandlingarna, inte endast hormoniellt utan ytskiktet fick sig en törn åxå. Kanske lite filler här och där.

      Gilla

      1. Lite ytlighet måste man få tänka på och inte bara ”jag är glad att jag överlevt”. ”Life time clinic” i Högdalen har 20% i oktober på alla behandlingar så det blev en bra rabatt 🙂

       Gilla

 3. Intressant det låter! Ska försöka hinna med detta när jag är i Stockholm vid tillfälle.
  Härligt att träffa gruppen, jag förstår att det betyder mycket att följa varandra.
  Jag kom ej på rehab. Men jag hade underbara Else som stöd och det var så viktigt.. Samtidigt som jag behandlades var min bästa vän döende i pancreas cancer så livet bara vara.. Förfärligt…..

  Gilla

  1. Det är bra att hitta ngn form av stöd, viktigt!
   Gå på en guidad visning när du är i Stockholm, rekommenderar det varmt. Och att läsa på hemsidan, står massor där.

   Gilla

 4. Tack för tipset om Hallwylska! Länge sen jag var där nu, minns att jag älskade att tiden stått stilla. Går nog dit igen.
  Jag tror att det är oöverträffat att träffa människor i samma situation – oavsett vad det gäller.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s