Publicerad i Efter C, Kroppen, Sömn

Lördag!

img_20181027_1006244910703305267191249.jpg

Jag behövde verkligen sova. Var upp och gav katterna mat vid 7 för att dom inte skulle tro att jag övergivit dem och somnade sedan om. Såg igår att jag snittade på 11000 steg drygt om dagen men igår gick jag bara 8000 så snittet åkte ner under 10000. Äsch. Tittade ut på det trista oktobervädret och bakade en banankaka istället…

Men nu har jag ätit frulle. Kakan är snart klar i ugnen och jag ska slänga mig i duschen, klä på mig, hämta ett paket på posten och sedan fundera på resten av dagen.

https://www.joyoushealth.com/20000-blog-gluten-free-buckwheat-banana-bread?fbclid=IwAR3CJLZFYKT8M30d67VFJ7SfiM_YRQGsEcYu3y_GcWLYVGIy4TMLaQhbwZo

Tycker ändå att jag skött mig bra denna vecka. Tre stycken bassängträningar 45+30+30 minuter, bra sömn alla nätter utom efter mitt sena jobb i torsdags och promenader. Det känns i kroppen. Min höft skriker av smärta om jag lutar mig åt vänster när jag sitter och jag tog faktiskt 2 citodon igår medan jag kollade tv.

Min lymfödemarm är lite spänd, lymfödemet syns knappt och människor som inte känner mig skulle tro att det är en helt vanlig arm men den pulserar och blir trött och jag märker nu när jag tagit fram vinterjackor, som är lite trängre i ärmarna, att det blir tajt om den armen. Det är även svullet i armhålan och sidan av bröstet har blivit hårt (det känns som om jag har en apelsin i armhålan) men det misstänker jag är implantatet som börjar kapsla in sig efter strålbehandlingen. Det är tydligen något jag får bekosta själv att åtgärda eftersom jag hade implantat innan :/ Vem hostar upp 50 papp så där en höstdag? Vill även säga (för er som inte känner mig) att jag har väldigt små implantat som var en B-kupa när jag gjorde dem på min då AA-kupestora byst 2005. Numera är det nog C men det är för att jag gått upp så mycket i vikt senaste året.

Nä, duschen och ta itu med livet annars blir jag sittande här tills solen går ner.

Författare:

"vart du än går är du där"

29 reaktioner till “Lördag!

 1. Käre tid vad duktig du är!!! Snitta 10 000 steg + sådär 3 pass som ger pulshöjning och motståndsträning (vilket ju vattengympar gör) är min målbild men inte där ännu. Ta itu med livet jag, det ska jag göra nu. Har mkt jobb den här helgen.

  Gilla

   1. En extra timme!! Då borde jag hinna stegen. Första jobbmålet uppnått. Nu skjutsa 9 åring som ska sova hos kompis, sedan göra önskemat – vegansk pasta carbonara till 14 åringen. Ska köpa en pava alkoholfritt rött till mig att stjälpa i mig till. Tjohooo😆

    Gilla

 2. Jättebra siffror och resultat juuu. 👏
  Trist det där med inkapslat implantat.
  Surt att man själv måste bekosta allt själv vid utbyte av implantat pga C. Men jag tänkte att du kanske bara behöver operera det ena bröstet? Då är det troligen bara drygt halva kostnaden 🤔
  Eller är båda implantat inkapslade?
  Fast 25-30 000kr är också mycket pengar.

  Gilla

  1. Jag tror säkert att det kostar mer än hälften då själva inplantatet inte är så dyrt. Det får vara ett tag till. Inkapslingen kan fortsätta lång tid efteråt. Blir det en tennisboll måste jag åtgärda det.

   Gilla

     1. Jättetråkigt . Då är det att vänta och se och blir det olidligt med tennisbollbröst så blir det utbyte av implantat på egen bekostnad. Kanske finns någon fond för sådant här? Den dagen jag är stenrik ska jag skapa en sådan fond 👍 😊

      Gilla

      1. Hahahahahahaaaaa fonder ska alltid ha ett gott syfte. Antar att silikonbröst inte hör dit. Jag får se hur det blir. Ingen idé att göra något ännu om det kommer att fortsätta. Får vänta ett år och se vad som händer. Om bröstet blir stenhårt och kryper upp mot halsen så får jag hantera det då.

       Gillad av 1 person

 3. Det är många problem man inte behöver fundera över när man är frisk! Jag är tacksam för det…

  Du är strong som så många veckor lyckas med dina målsättningar oavsett vad det gäller. Trött är du emellanåt (jag också) men du kämpar dig alltid tillbaka… Ta väl vara på extratimmen… till sömn eller promenad eller vad den nu kan behöva användas till!

  Gilla

 4. Soffan är härlig dagar som denna! Soffan är en enda stor morot, en förförisk morot tyvärr för en sådan som mig. Den liksom leeeer inbjudande mot mig och oftast lyckas den med sina förförelsekonster. Så varm, skön och mjuuuuk.

  Gilla

 5. 10 015 steg senare 👏.Nu välförtjänt parkerad i soffan. Ruggigt var det att gå ut men det gick. Några slaskiga snöflingor kom det t.o.m. Fick flashbacks av mig själv traskandes runt mina promenader i slask och mörker (dock inte 10 000 steg) mellan cellgiftsbehandlingarna förra hösten och vintern.

  Gilla

 6. Strongt att hålla fast vid stegmålen, mina har gått lite si och så den senaste veckan, man skulle kunna tro att två påsar blod skulle gör susen, men inte riktigt så som jag skulle velat, men det kommer nog när biverkningarna efter torsdagens behandling lägger sig. Inatt har det snöat litegrann hos mig, såg jag när jag öppnade fönstret så nu gäller det att se till att de riktigt braa skorna kommer fram och varmkläderna med för den delen.

  Gillad av 1 person

  1. Du är ju under behandling. Vissa dagar under behandlingen gick jag 1500 steg innan jag stupade.
   Vintern är här. Tror det kom någon form av snö igår för regnet kändes lite vassare. Jag har redan börjat med vinterkläderna 😊

   Gillad av 1 person

   1. Ja vad hände egentligen, det gick lite för snabbt ifrån 25+ till +-0, får nog ge mig ner till källarförrådet en tur, inget man ser fram emot när man nyligen flyttat….det råder kaos därnere, att flytta på något riskerar att rasera ett berg av inslängda saker 😂

    Gilla

    1. Hahahaha, det var därför jag ägnade en lördag till att städa förrådet. För att kunna få igen dörren utan att hålla foten emot 😂
     Det var väl bara tre veckor sedan man kunde sitta i linne en helg?

     Gillad av 1 person

 7. Du har bra kondition som gör långa promenader. Skall vänta här ytterligare ca 10 dar för att få svar på DT.
  Finns något som heter slemsäcksinflammation, tänker också på din vä höft. Du lamn mycket eftersom du jobbat inom sjukvården. Om man har en inflammation är det vila som hjälper, blir värre med tunga lyft mm.
  Din privata sjukförsäkring, du får inte ersättning därifrån med en ny bröstop?

  Gilla

  1. Försäkringen ersätter inte den typen av operationer tyvärr.
   Jag tror oxå att det är en inflammation i höften fast det börjar bli segt. Har haft problem sedan sommaren. Och jag orkar inte vila mer, jag måste röra på mig.
   Hur känns det att vänta på svaret från DT, känner du dig mycket orolig?

   Gilla

   1. Ibland är jag orolig, tar Atarax 1 på em och en till natten. Tänker mest som så; jag fick det slängt i mitt ansikte : du har äggstockscancer = det var bindväv.
    Tror mest på att det är slemsäcksinflammation/artyros. De slängde så hårt en från sängen till op bordet i Näl, hade ont på sidan efter äggstocksoperationen.
    Tröstar mig också att ifall det skulle finnas någonting annat lurt så skall det finnas med i den senaste DT undersökningen.

    Gilla

     1. Träffade några 80-åriga kvinnor som väntade på röntgen. De hade haft många olika behandlingar pga bc och spridning i lungor och levern. De tyckte att bättre leva de några få resterande åren utan fortsatt behandling då största delen av dagen gick till att vara utmattad och sova bort dagen.
      Jag har inte de tankarna- skall ta den hjälp som ges. Har ändå kommit undan utan de värsta biverkningar som de olika behandlingarna kan ge.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s