Publicerad i Efter C, Hypotyreos, Klimakteriet, Kroppen, Rehab efter C, Sömn, Tamoxifen, Vikt

Att röra sig

Livet efter BC handlar för min del om att försöka göra något åt stelheten. Det blir lite tveeggat för om jag inte rör mig så blir jag stel och rör jag mig så blir jag stel… fast på ett annat sätt. Rumpan bak hur än jag gör…

Målet är att gå minst 60000 steg i veckan. Eftersom jag har ett stillasittande arbete så innebär det promenader och på senare tid har jag bytt ut en del buss och tunnelbaneåkande mot promenader. En dag i veckan har jag bestämt mig för att ha som en fridag, att jag inte behöver gå 10000 steg – om jag inte vill.

Tis, ons och torsdagar har jag bassängträning just nu. De två sista gångerna gör jag som rehab och när jag bedöms som tillräckligt ”frisk” så kommer jag inte att få gå kvar.

Måndagar och fredagar kör jag en lätt styrketräning i ca 35 minuter. Har fortfarande problem med min frozen shoulder så jag får anpassa rörelserna efter det och jag har lärt mig att för tung träning ger effekter på kroppen i så många dagar att jag inte kan träna alls förrän det är över. Så det blir lättare vikter och fler repetitioner för det är vad min kropp kan hantera.

På söndagar kör jag 30 minuter yin yoga hemma för avslappningens skull

 

Jag försöker även att komma i säng till 22 varje dag för att hinna sova 8 timmar per natt. Kan bli lite senare på helgen, kanske 23 om jag är wild&crazy 😀

Vikten händer det INGENTING med så jag skyller det på hypon.  Jag tycker att jag gör mitt bästa och faktiskt att jag kände mig lite glad i morse när jag promenerade från Gullmarsplan över Skanstullsbron på väg mot Rosendalssjukhus. Det var ett tag sedan jag kände mig glad. Så där glad för ingenting. Så där glad som jag brukade vara innan jag började med Tamoxifen. Bara glad. Glad med en livsplan.

Författare:

"vart du än går är du där"

21 reaktioner till “Att röra sig

 1. Samma här vikten står still, orkar inte träna alls för jag behöver orken till att jobba 75% just nu. Jag vet att det kan straffa sig med mindre ork som resultat, men så får det vara just nu, har dock inte ett helt stillasittande jobb. Förra veckan kom jag på mig med att gå med lätta, spänstiga steg i korridoren och då blev jag också så där omotiverat glad.
  Har köpt lite nya kläder i rätt storlek som jag känner mig fin i, har inte gett upp om vikten, men just nu vill jag inte bry mig om det.

  Gilla

  1. Har oxå köpt nya kläder. Det funkade inte med att ha byxor som jag kunde dra upp till knäna och t-shirts som bättre passat i en Miss Wet T-shirttävling. Nu ska jag smita hem från jobbet, GÅ hemåt så att jag får ihop dagens 10000 steg 🙂
   Perfekt att kunna jobba via mobilen om någon skulle ringa jobbluren när jag är på vift

   Gillad av 1 person

 2. Skönt att du känner dig glad ibland i alla fall, glad utan någon egentligen anledning vill säga. Du gör vad du kan för att hålla kroppen i trim, att den ska bli mer ”lätthanterlig” för dig… Mer kan du inte göra… jo, att hoppas på ”bättre tider” framöver 🙂

  Gilla

 3. Du gympar säkert i en varm bassäng… själv tänkte jag börja vattengympa på torsdagarna igen nu när kursandet med hundarna är slut för hösten om torsdagarna, men det är kall (23 grader) bassäng som gäller. Jag tänker inte låta det hindra mig. Det hjälper att tänka på delfiner har jag märkt 😛

  Gilla

 4. Så viktigt att röra sig. Själv har jag inte tagit ett steg sedan i lördags, sitter och tokjobbar och börjar bli stel som en mekanofigur. OK, för att jag vet att stelheten försvinner när jag får en långprommis men känns inte helt sunt.

  Gilla

 5. Det är mycket träning! Fantastiskt, förstår inte hur du hinner med allt?
  Jag har tagit Alvedon+Ipren /1 gg om dagen när jag promenerat (ca 3 km).
  Värker inte så förskräckligt, vill slippa smärtmediciner, men vad gör man.
  Crosstrainern och motionscykeln får vara tills jag får svar från DT.
  Usch denna eviga väntan.

  Gilla

  1. Jag stjäl en del tid från arbetstiden. Jag kan promenera och sköta delar av jobbet samtidigt och sedan sköta det jag måste ha dator till när jag är hemma på kvällen. Det är värt det nu. Sedan har jag inte så mycket annat som ligger på. Sonen bor hos mig halva veckan och är 16 år så han kräver inte så mycket.

   Gilla

  1. 15755, sedan började avloppet i köket att läcka så jag demonterade allt. Sedan glömde jag hur delarna skulle sitta ihop och fick svettningar. Tog 1 timme.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s