Paclitaxel 9 behandlingar

15/11 första behandlingen:

Tavegylen man får mot allergiska reaktioner slog ut mig totalt igår. Jag var dödstrött hela dagen och sov middag två timmar efter det att jag kommit hem och sedan gott hela natten. Framåt kvällen började kroppen kännas som om jag sprungit ett maraton med en slags ”träningsvärk” i varenda muskel. Tungspetsen domnade oxå bort och jag var allmänt torr i munnen.
16/11: vaknade imorse efter att ha sovit gott hela natten och känner inte av just någonting alls. Sitter vid datorn med min frukost och hade tänkt jobba lite.

17/11: På eftermiddagen slog skelettvärken till och har blivit värre och värre under kvällen. ar ont absolut överallt och munnen är torr. Ajajaj. Testar Loretadin och L-glutamine så får vi se om det hjälper.

18/11: Ont i benen, ont i bäckenet, ont i knäskålarna. Det varierar mellan att kännas som om smörjmedel i lederna helt saknas till att något strålar och pirrar (smärtsamt) till att det känns som om man kör in tjocka spikar i mina ben och i mitt bäcken. Det gör ont när jag sitter, ligger, står och går. Trösten är att det kommer i stötar och därimellan bara är en molnande värk.

19/11: Inte fullt lika illa som dagen innan men det känns i benen och i bäckenet och jag är trött, dödstrött hela tiden.

20/11: Det värsta verkar vara över nu och även om det känns i benen så värker det inte. Kunde t.o.m ta en rask promenad på dryga 30 minuter i förmiddags.

——-

22/11 Andra behandlingen

Jobbade både före och efter behandlingen. Svettas mer, annars inga biverkningar ännu… mer än att jag svettas lite mer. Fick Paraflex utskrivet, det ska tas med mina Alvedon 665mg när det börjar smärta i ben och bäcken.

23/11: Svettats en del i natt men annars känns det bra. Sov lite drygt 8 timmar ändå. Har jobbat i flera timmar (hemma vid datorn) tagit en timmas lunchpromenad och sitter vid datorn nu igen. Kanske att det börjar kännas lite i benen och lite svid i knäskålarna men det är så löjligt lite.

24/11: På kvällen började jag känna av smärta i ben och bäcken så jag tog 1 paraflex och 2 Alvedon 665mg innan jag la mig

25/11: Bestämde mig för att ta en dag i soffan. benen gör ont men inte så ont som förra helgen så tabletterna har tydligen effekt. Till kvällen tog jag dock en oxicodon för att få sova ordentligt.

26/11: Smärta börjar avta men jag tar 1 paraflex och 2 Alvedon på morgonen eftersom jag inte vill ta fler tabletter innan nattens arbete

 

29/11: Tredje behandlingen

Som vanligt bra behandlingsdagen. Var med sonen, på kvällen, på öppet hus på gymnasiet han vill gå. Hade lite svårt att sova i natt för ovanlighetens skull.

1/12: Inga biverkningar alls än så länge. Kors i taket!

2/12: Ont i hela kroppen, dödstrött. En dag i soffan. Fötterna känns helt runda undertill och det sticker i dom.

5/12: Sovit uselt för det känns som om det sticker och brinner i fötterna. Steg upp och tog Alvedon vid midnatt. Händerna känns lite stelare än vanligt

 

6/12: Fjärde behandlingen

Testade istofflor för att se om det kan lindra pirret och den brännande känslan i tår och fötter framöver. Det lär visa sig till helgen för det brukar dyka upp på fredagkväll. Rätt så trött och seg så jag tillbringade kvällen i soffan bortsett från att jag fixade middag och hjälpte sonen med hans läxa

7/12: Torsdagar brukar vara min bästa dag och det verkar så idag med. Har jobbat vid datorn hemma sedan sju och tänkte ta mig till kontoret efter lunch och jobba en stund innan sonen och jag går på Öppet hus på ett annat gymnasium ikväll. Lite röd i ansiktet men jag antar att det är från kortisonet jag fick i droppet igår. De enda tabletter jag tar hemma nu är mot magkatarr. Inte för att jag ännu fått det men för att skydda magslemhinnan.

9/12: Ont i benen som vanligt. Tillbringade dagen i soffan och avslutade kvällen med en oxicodon + 2 Alvedon och kunde sova hela natten. Inget pirr i tårna så istofflorna kanske hjälper?

12/12: Känner mig svag i vristerna, som om jag stukat foten fast jag inte har det. Märklig känsla.

 

13 december: Femte behandlingen

Körde med istofflor igen men inte med ishandskar för jag har inte känt av något i fingrarna ännu. Idag – den 15/12 – så mår jag fortfarande toppen men så brukar det vara fram till i kväll. Inga biverkningar hitintills. Om man inte räknar med att min hjärna blivit väldigt glömsk. Jag kommer inte ihåg mycket numera om jag inte skriver upp det men märkligt nog omfattar det inte jobbet för där är min hjärna glasklar.

16/12: Tappade smaksinnet. Saltade som en galning på maten tills jag insåg att det inte var maten det var fel på. Det känns som om jag har tusen nålar i tungan. Värken i benen kom inte förrän på lördagkväll och det började göra ont i knäskålarna. Tog en oxicodon och sov genom hela natten. Lördagskvällar är enda gången jag behöver ta en stark tablett.

17/12: Lite si och så med smaken märker jag till frukosten. benen känns som stockar men dom gör inte ont, dom är bara stela och det känns som om jag samlat vätska under natten

 

20 december: behandling nummer 6

Som vanligt mådde jag jättebra hela onsdagen efter behandling och än så länge – idag torsdag mår jag bra och har varit på kontoret sedan 07 imorse 😀

23/12: Vaknade med fotsulor som kändes bortdomnade och den känslan höll i sig hela dagen. Känns som ”tusen nålar” i fotsulan. På kvällen började benen göra ont – precis som vanligt fast det verkar ta en dag längre nu än tidigare veckor.

24/12:  Samma känsla som igår under fotsulorna. Men jag har sovit jättegott på tabletten och känner mig utvilad.

26/12: Har testat att inte ta de Paraflex jag fick utskrivet och det gör ingen skillnad. Benen känns som om jag har ständig träningsvärk, knäskålarna svider och fotsulorna fortsätter kännas som om dom är runda undertill och som ”tusen nålar”

 

28/12: behandling nr 7

Nytt är att behandlingen sker på torsdagar nu istället för på onsdagar. Så idag – lördag – vaknade jag svullen i kroppen och väger 1.5 kilo mer än igår morse. Ser mönstret nu. Benen börjar stelna.

Inga biverkningar mer än vanligt dvs att mina fotsulor känns bortdomnade undertill. Onkologen kom in och pratade med mig under behandlingen och det kanske blir så att vi avbryter efter behandling nummer 9. 9 är tydligen minimum och allt annat bonus. Men onkologen oroades över mina fotsulor och vill inte att vi kör för länge så att det resulterar i motoriska skador.

1-2/1: Så jävla ont söndag och måndag (fotsulor, vrister och ben) och trött. Tröttheten slår mig som en stekpanna i huvudet. Att sova hjälper inte. Tabletter hjälper inte. Tillbringade söndag och måndag i soffan.

4/1: Behandling nummer 8

Behandlingen gick bra och jag lämnade Christinakliniken pigg och åkte kollektivt hem. Som vanligt. På fredag var jag på kontoret och jobbade och kände inte av några biverkningar. Och igår lördag så gick jag 13900 steg och sedan på kvällen…

6/1: biverkningarna kom lördagkväll. Först frös jag och bäddade ner mig under filtar och täcken med stickande fötter. Efter några timmar så svettades jag och fötterna hade domnat bort. Inte så ont i själva skelettet. Mest i fötter och att benen känns som stockar.

7/1: Nu är det kväll och värken har slagit till med full kraft och övrig kraft gått ur kroppen helt. Jag är bara dödstrött trots nästan 11 timmars sömn i natt. Huvudet är tungt och jag kan inte tänka en klar tanke.

8/1: Galen värk i benen hela dagen och trött. Dödstrött.

9/1: Mindre värk i benen men fortfarande värk. Händerna är stela som om jag inte haft vantar på mig utomhus. Trött trots dryga 9 timmars sömn. Tog mig till jobbet för jag blir tröttare av att ligga i soffan hemma.

11/1: sista behandlingen!!!

I samråd med onkologen så tar jag bara nio stycken behandlingar ist för 12. Mina problem med fötterna och det som börjat ge sig till känna i händerna riskerar att bli permanenta om jag behandlas fler gånger och tydligen ska nio gånger vara en fullt tillräcklig behandling. Jag väljer att tro på onkologen där.

Kom hem rätt så trasig i kroppen, tog alvedon+ en ipren innan läggdax och kände att jag var lite speedad från kortisonet.

Har även noterat att jag mår lite illa efter behandlingen efter att det vi bytte behandlingstid till efter lunch istället för att behandlas innan lunch. Men nu struntar jag i det för det blir inga fler. Tja… såvida inte datortomografin jag gjorde på buk och bröstkrog igår visar på metastaser men då blir det en annan historia.

Idag mår jag bra dvs fötterna brukar inte börja smärta förrän imorgonkväll så jag tänkte passa på att promenera 5 kilometer (knappt) till kontoret idag. Ingen powerwalk direkt men en stund i friska luften så att jag orkar ligga i soffan hela helgen sedan.

13/1: AJ!!! Tånageln. Den har blivit tjock och röd runt kanten och det sprängvärker

14/1: den andra stortånageln börjar se likadan ut och en nagel intill…

15/1 fick en tid hos fotvårdaren eftersom mina tånaglar blivit gul/grön/blåa och smärtar. Kunde knappt gå i måndags och att ta på en sko var överjävligt smärtsamt.

Men hon fixade och trixade och jag har tydligen en blodfylld blåsa mellan nageln och tån. Ordinerad fotbad med ett speciellt salt varje dag i två veckor.

17/1: mina ben är som stockar och vet knappt hur dom ska gå. Att gå fort eller springa är helt uteslutet. Men tårna gör inte så ont längre och jag kan ha skor 🙂